Krantenartikels

Meter Laura Lynn en Peter Matthias Lens

Matthias Lens en Laura Lynn hebben het hart op de juiste plaats

foto oprichters met meter en peter Laura Lynn en Matthias Lens zijn reeds enige tijd meter en peter van Hope For Children. Dat is in een feitelijke vereniging die in mei 2014 werd opgericht door 3 studenten (Aiko Lintermans, Lars Nissens en Yendel Lintermans). Deze studenten kwamen op het idee om deze vereniging te stichten naar aanleiding van een concrete situatie die zich in Geraardsbergen had voorgedaan bij een gezin en waar men ook het gevoel had dat in zo’n situaties de kinderen meestal vergeten worden of onvoldoende aandacht krijgen.

Daarom is het een doel van de vereniging Hope for Children om kinderen tot en met 12 jaar, uit een gezin die getroffen werd door brand en/of rookschade, het materiële wat ze kwijt zijn door de brand terug te geven, zijnde een bedje, een knuffel,…. (met een maximum bedrag per kind). De vereniging dacht er ook aan om een meter en een peter voor hun vereniging aan te stellen en Laura Lynn en haar partner Matthias Lens werden bereid gevonden om deze taak op zich te nemen.

Op zondag 2 maart ll. was er in Geraardsbergen een brand waarbij er drie gezinnen met 4 kinderen getroffen werden. De studenten hebben niet getwijfeld en binnen de 48 uur werd er contact opgenomen zodat Aïko, Lars en Yendel samen met de getroffen gezinnen inkopen zijn gaan doen (bedjes, matrassen…. alsook kledij en speelgoed) ten bedrage van 200 euro per kind. Op vrijdag 13 maart was er een samenkomst in Praat- en Danssalon Blue Lagoon te Geraardsbergen, waarbij de aangekochte spullen aan de getroffen gezinnen werden overhandigd in bijzijn van meter Laura Lynn en peter Matthias Lens.

Hope For Children organiseert een eerste grote Benefietavond om hun kas te spijzen in zaal De Spiraal te Geraardsbergen op 18/4/2015. Laura Lynn, Schlagerkoningin en haar partner Matthias Lens (solo accordeonist, ex Sunsets) zullen aanwezig zijn als meter en peter van het project vanaf 18u tot het einde. Zij hopen dat met hun aanwezigheid en het prachtige initiatief van de studenten en vrijwilligers, meer mensen toe aan te trekken om HOPE for Children te steunen. Ook mensen, firma’s, zelfstandigen die de vereniging willen sponsoren, kunnen steeds met hen contact opnemen via

Bron
Hope For Children steunt slachtoffers

Hope for Children steunt slachtoffers van brand in Nieuwstraat

foto brandongeval De vereniging ‘Hope for Children’, opgericht door drie studenten, schenkt speelgoed aan de kinderen van de drie Geraardsbergse families. Zij verloren hun hele hebben en houden bij een brand.

Op zondagavond 2 maart raasde een brand door het pand op de hoek van de Nieuwstraat en de Vredestraat in Geraardsbergen. Drie appartementen werden onbewoonbaar, twee getroffen gezinnen bleken bovendien niet verzekerd. Ze raakten in een mum van tijd alles kwijt.

De Geraardsbergse vereniging ‘Hope for Children’ komt met hulp over de brug. De organisatie werd een jaar geleden opgericht door de studenten Aïko Lintermans (23), Yendel Lintermans (19) en Lars Nissens (20). Zij willen kinderen helpen die het slachtoffer werden van een woningbrand. De studenten worden daarbij gesteund door zangeres Laura Lynn en haar partner Matthias Lens, die als meter en peter fungeren.

Eén van de slachtoffers is Isabelle Strauven, een alleenstaande moeder die samen met haar dochtertje Lorie Jennebauve (3) op het moment van de brand aan het slapen was. ‘Mijn vriend was er toen ook en we raakten samen buiten. Lorie liep geen verwondingen op maar de brand bleek een traumatische ervaring voor haar te zijn.’

Lorie zat na de brand zonder speelgoed. Maar daar past ‘Hope for Children’ nu een mouw aan. ‘En we kregen ook al kleren van vrienden, familie en veel onbekenden. Die solidariteit doet ons goed’, zegt mama Isabelle.

Bron
Hope for Children steunt slachtoffers

Hope for Children steunt slachtoffers van brand in Papiermolenstraat

foto brandongeval

Een hevige brand heeft drie huizen onbewoonbaar gemaakt in de Papiermolenstraat in Geraardsbergen op 17/6/2015. HOPE for Children heeft een 10 jarige jongen bijgestaan bij het inkopen van spullen welke tijdens de brand werden vernietigd. Het kleine meisje, eveneens slachtoffertje geweest van woningbrand op de Vesten op 17/5/2015 is op stap geweest met de studenten om spullen aan te kopen. Kledij, speelgoed...

Hope For Children organiseert een BBQ!

Hope for Children organiseert een 2e editie van hun jaarlijkse BBQ!

foto brandongeval Zangeres Laura Lynn en haar partner Matthias Lens steunen de vereniging Hope for Children. Die organiseerde onlangs een barbecue om de werking te financieren.

Hope for Children biedt hulp aan kinderen in nood. 'Een woningbrand is één van de meest aangrijpende gebeurtenissen in een mensenleven, ook voor kinderen kan dit traumatische gevolgen hebben. Zeker wanneer de schade zo groot is dat een deel van hun persoonlijke spullen verloren gaat. Het gaan dan onder meer om hun speelgoed, kledij en bed.'

Om de werking van de vereniging te financieren organiseerde Hope for Children een barbecue-benefiet. Die vond plaats in de Adamstraat aan de Blue Lagoon met de stichters van Hope for Children, namelijk Lars Nissens, Aïko en Yendel Lintermans en met het bestuur en vrijwilligers. De Vlaamse schlagerkoningin Laura Lynn en haar partner Matthias Lens zijn meter en peter van de vereniging.

Bron

Hope For Children steunt slachtoffers

Hope for Children steunt de slachtoffers van de brand in de Oude Steenweg

foto brandongeval Het tweejarig meisje Claudia samen met haar ouders hebben in het bijzijn van de studenten aankopen gedaan voor de verloren kinderspullen tijdens de brand (Oude Steenweg). Dit gezin was super blij met de zelfgekozen kledij en de aangekochte pampers.